EkO / Rabljena Oprema

Klasifikacija Korištene IT opreme po izgledu


Grade/Klasa A:

Proizvodi klase A su u odličnom kozmetičkom stanju. Gotovo da se ne može primijetiti uporaba opreme. Neki proizvodi A klase mogu imati vrlo male kozmetičke mane na manje bitnim dijelovima. Na nekim prijenosnim računalima mogu se vidjeti sjajniji dijelovi površine (space bar, touckpad ili touchpade tipke). Tipkovnica i slova su u odličnom stanju (gotovo da se ne može primijetiti korištenje). Funkcionalnost uređaja je neupitna. Svaki uređaj je testiran.

Ova oprema je najčešće povrat trgovcima od kupaca u periodu povrata robe, računala koja su bila na popravku kod originalnog proizvođača opreme (HP, IBM, Lenovo, Samsung…) ili u manjem dijelu povrati kroz lizing kuće.  

Ova oprema dolazi sa ili bez originalne ambalaže, ali su svi potrebni dodaci prisutni (može faliti dokumentacija/upute papirne ili na mediju) 

 

Grade/Klasa B:

Proizvodi klase B su u dobrom kozmetičkom stanju. Imaju male znakove korištenja. Na nekim prijenosnim računalima mogu se vidjeti sjajniji dijelovi površine (space bar, touckpad ili touchpade tipke, tipkovnici). Svaki uređaj je testiran. Što se tiče funkcionalnosti ne postoji razlika između A i B klase.

Ova oprema je najčešće povrat od lizing kuća.  

Ova oprema dolazi bez originalne ambalaže

 

Grade/Klasa C:

Znatna kozmetička oštećenja na opremi, ali je oprema u potpunosti funkcionalna i testirana